Sunday, November 29, 2009

Team Watch : Nur Insafi


Kredit : The Star

Kalau apa yang dirancang Nur Insafi menjadi kenyataan, nampaknya pasukan-pasukan yang bertanding dalam MHL kali ini harus membuka mata terhadap kemampuan Nur Insafi. Menurut The Star pasukan yang berpangkalan di utara itu bakal mendapatkan khidmat 16 pemain asing iaitu 12 dari India, 2 dari Pakistan dan seorang dari Mesir (Egypt). Dan pemain-pamain import ini bukan calang-calang pemain kerana ada antara mereka yang sedang mewakili negara masing-masing dan ada juga bekas pemain antarabangsa samada untuk peringkat senior atau junior.

Kenapa perlu Nur Insafi mengambil begitu ramai pemain asing ? Menurut The Star alasan pasukan itu ialah kebanyakan pemain berkaliber tempatan sudahpun dirembat oleh pasukan-pasukan di Lembah Klang. Jadi terpaksalah mereka menggunakan pemain import dalam usaha untuk mengejar kejayaan.
Memang menarik untuk diperhatikan sejauh mana kejayaan yang mampu dicapai Nur Insafi kali ini. Sempatkah mereka mengadun pemain-pemain berkenaan menjadi pasukan ampuh sedangkan liga sudahpun hampir bermula? Sesuatu yang menguntungkan ialah kehadiran pemain asing ini mampu meningkatkan saingan liga kali ini dan para pemain kebangsaan Malaysia bakal mendapat sparring partner tidak rasmi yang boleh membuatkan mereka sentiasa perlu bersedia dan memberikan sesuatu yang extra ketika perlawanan.

1 comment:

Search This Blog

Followers

Blog Archive

About Me

Just a normal hockey lover who watches the game alone from the terrace.